• Kryss i svårspelad premiär!

Så var det äntligen dags för seriepremiär och vi åkte söderut till Lilla Tjärby. Ett lag som vi mött en hel del senaste säsongerna och de har varit heta bataljer. Kraftig vind och en typiskt tidig gräsplan gjorde det inte helt enkelt och lagen hade varsin halvlek i medvinden. Lilla Tjärby spelade som vanligt ett direkt spel och skapar tryck i medvinden. De gör 1-0 efter ett inlägg som vi inte riktigt får undan. 2-0 kommer innan paus genom en fin prestation som påminde om Saudiarabiens mål mot Sverige 1994 om någon minns det. I paus pratar vi om att behålla lugnet och fortsätta spela vårt spel då vinden kommer vara en viktig ingrediens. Tidigt dömer duktiga domaren Jimmy Olsson straff som slås i mål fint av Oscar Bengtsson. Spelet är mestadels på Lilla Tjärbys planhalva och vi har en del fina lägen på främst fasta situationer. Bäst en nick i stolpen. Mot slutet lyckas vi forcera in en kvittering på just en sådan situation där Pontus Jansson är sist på bollen. Lagen har varsin halvlek och ett oavgjort resultat får ses som rättvist även om vi är närmst segern sett till farliga lägen. Starkt av oss att visa den moral som krävs och komma tillbaka och knipa en pinne. Dagens målskyttar! 2-1 Oscar Bengtsson ’48 straff 2-2 Pontus Jansson ’90 Till matchens GET utsågs Oscar Bengtsson. Vi tackar domare, publik och Lilla Tjärby för matchen. 💚 #lagetfrånlandet #getingeif #getinge #fotboll #getingeifherr @getingeifherr Herrlaget för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Oavgjort i genrepet!

Vi åkte till Kärlekens filtmatta för match mot seriekollegan Vapnö IF. Tack ock lov kom vi därifrån utan skador. Inledningsvis rullar Vapnö runt bollen som väntat utan att skapa några chanser. Vi ligger rätt och hugger på de lägen som ges. Det är dock inte många. Ju längre halvleken lider så spelar vi upp oss och bollinnehavet blir mer jämnt men inget av lagen skapar några direkta målchanser. I andra halvlek inleder vi bättre samtidigt som Vapnö försöker spela lite mer direkt. Vi gör ett noll efter att Albin Gustafsson forcerat in bollen. Vapnös avslut kommer från distans där Anton Jonsson är lugnet själv. Domaren hittar en straff till Vapnö som slås i mål för 1-1 som också blir slutresultatet. Mot matchens slut har vi ett skott i hjulet men kommer inte närmre en seger än så idag. Oavgjort får ses som ett rättvist resultat mot en spelskicklig motståndare som troligtvis kommer att tillhöra seriens toppskikt. Dagens målskytt! 1-0 Albin Gustafsson Till matchens GET utsågs Adrian Hallsö. Vi tackar domare, publik och Vapnö IF för matchen. Under nästa vecka kliver vi på naturgräset då seriepremiärens motståndare Lilla Tjärby har aviserat det underlaget. Försäsongen har gett lite blandade resultat men vi är i stort sett tillfreds med utvecklingen och resultaten. Nu ser vi fram emot att det ska börja på riktigt. 💚 #lagetfrånlandet #getingeif #getinge #fotboll #getingeifherr @getingeifherr Herrlaget för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • Vidare i Europakvalet!

Snömatchen i Veddige går inte till historien som en särskilt välspelad historia. Kanske inte så konstigt med tanke på det svåra förutsättningar som bjöds. Domarna ville helst inte spela matchen men den blev av och är avklarad. 1-0 gör vi efter bollvinst där Leo Berg avslutar. 2-0 kommer ur en liknande situation med Felix Bengtsson som avslutare. Domaren hittar sedan en straff till Veddige innan paus och en till oss strax efter paus. Daniel Lassagård avslutar fint och så gör även Veddiges spelare. 3-1 står sig fram mot slutet och det är oerhört avslaget. Veddige kommer sedan fram längs kanten och slår ett inlägg som hittar in i målet. 3-2 och det blir skakigt mot slutet men vi vinner ändå rättvist till slut. Efteråt firades det med snöbollskrig innan spelare, domare och publik tog skidorna hem. Dagens målskyttar! 1-0 Leo Berg 2-0 Felix Bengtsson 3-1 Daniel Lassagård Till matchens GET utsågs Daniel Lassagård. Vi tackar domare, publik och Veddige BK för matchen och önskar dem lycka till under säsongen. 💚 #lagetfrånlandet #getingeif #getinge #fotboll #getingeifherr @getingeifherr Herrlaget för 16 dagar sedan 0kommentarer