• Vidare i Europakvalet!

Snömatchen i Veddige går inte till historien som en särskilt välspelad historia. Kanske inte så konstigt med tanke på det svåra förutsättningar som bjöds. Domarna ville helst inte spela matchen men den blev av och är avklarad. 1-0 gör vi efter bollvinst där Leo Berg avslutar. 2-0 kommer ur en liknande situation med Felix Bengtsson som avslutare. Domaren hittar sedan en straff till Veddige innan paus och en till oss strax efter paus. Daniel Lassagård avslutar fint och så gör även Veddiges spelare. 3-1 står sig fram mot slutet och det är oerhört avslaget. Veddige kommer sedan fram längs kanten och slår ett inlägg som hittar in i målet. 3-2 och det blir skakigt mot slutet men vi vinner ändå rättvist till slut. Efteråt firades det med snöbollskrig innan spelare, domare och publik tog skidorna hem. Dagens målskyttar! 1-0 Leo Berg 2-0 Felix Bengtsson 3-1 Daniel Lassagård Till matchens GET utsågs Daniel Lassagård. Vi tackar domare, publik och Veddige BK för matchen och önskar dem lycka till under säsongen. 💚 #lagetfrånlandet #getingeif #getinge #fotboll #getingeifherr @getingeifherr Herrlaget för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • Förlust mot Centern!

Vinterkylan upplevdes vara tillbaka under onsdagskvällen när nyblivna division 4 laget IF Centern kom på besök. De 100 i publiken fick uppleva en tempofylld match där båda lagen försökte spela fotboll. Inledningsvis är det ett ställningskrig med en hel del dueller och inte så mycket klara chanser. Knappt några. Bollen spelas med på mitten. Vi gör 1-0 genom en fin räd av Hampus Knutsson. Vi gör även 2-0 efter fint presspel där Gabriel Vicente avslutar distinkt. Tyvärr lyckas vi inte hålla 2-0 i paus utan Centern kvitterar efter målvaktsretur. I andra halvlek tar Centern över och gör både 2-2 och 2-3 efter fasta situationer. Prägel inför matchen var det defensiva spelet där vi oftast ligger rätt i spelet 11 vs 11 men behöver bli bättre på de fasts situationerna. Offensivt har vi inte jättemycket och det är något vi behöver arbeta med framöver. Samtidigt möter vi ett bra motstånd men det är såklart surt att tappa en 2-0 ledning. Pontus Jansson skadade sig i matchen och fick besöka akuten. Vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande. Dagens målskyttar! 1-0 Hampus Knutsson 2-0 Gabriel Vicente Till matchens GET utsågs Hampus Knutsson. Vi tackar domare, publik och IF Centern för matchen och önskar dem lycka till under säsongen. Nu tar vi ledigt över påsken innan de två sista veckorna inför seriepremiären inleds. 💚 #lagetfrånlandet #getingeif #getinge #fotboll #getingeifherr @getingeifherr Herrlaget för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • IF Norvalla - A-laget 1-0

Idag åkte vi till Veddige IP där vi skulle möta ett starkt Norvalla i DM. Konstgräset var fint, lite regn som hängde i luften men inte så mycket blåst. Matchen spelas igång, vi startar helt okej, vi anfaller och försvarar bra men lite för slarvigt då och då. Ju mer klockan närmar sig minut 45 faller vi mer och mer nedåt. Vi vågar inte men samtidigt har vi inte möjligheten att bygga upp vårt anfallsspel, vi var lite väl stressade. I halvlek står det 0-0. I halvtidsvilan peppar vi varandra, nämner att i grunden spelar vi bra men att vi behöver höja oss själva. Andra halvlek börjar och de första minuterna står vi lite på hälarna. Norvalla får då chansen att sätta dit 1-0 när vi inte lyckas få bort bollen från eget straffområde. Efter målet höjer vi oss mycket mer. Vi har en helt annan vilja, vi jobbar och sliter för varandra och ger oss inte för något. Vi skapar en hel del anfallskombinationer men får inte till så många avslut. Dock skjuter Agnes Gustafsson ett skott utanför straffområdet och träffar ribban där sedan bollen studsar mer eller mindre på mållinjen, väldigt nära en kvittering. Resterande del av matchen är en hård kamp, mycket hårda tacklingar och stora viljor. Matchen slutar tyvärr i förlust. Men vi tar med oss mycket positivt med viljan och kämparglöden. Att utse matchens GET till denna matchen var en svår debatt. Många spelare spelade bra idag. Men matchens GET utses till Agnes Gustafsson som kämpade stenhårt och var även mycket drivande i det offensiva spelet. Vi tackar den tillresta publiken och Norvalla för en väl genomförd match. Sista DM-matchen spelas på långfredagen 29/3 klockan 12 på Getinge IP, vi ses där! //Hugo Damlaget 25 mar 0kommentarer