• Vi går på sommaruppehåll som tvåa i tabellen

Vårsäsongen skulle avgöras med två raka derbyn emot Lerkils IF och Kungsbacka IF, vi visste att segrar här så är vi med i toppen inför höstsäsongen. Kungsbacka City - Lerkils IF 1-0 Det var de fjärde mötet emot Lerkil denna säsongen där vi tidigare matcher hade 2 vinster och en lika men det var ett Lerkil som var på gång efter några bra resultat i de tidigare matcherna innan detta möte. Lerkil har mycket boll till en början i matchen och vi ligger lite fel i positionerna vilket gör att vi får springa mycket och ger Lerkil alldelses för stora ytor mellan lagdelarna, de har några bra chanser som de kan göra mål på men Damir storspelar och ger hela laget en trygghet som han bidragit med sen han blev klar för city. Det skulle visa sig att släkten var värst i andra halvlek när föredetta Lerkilspelaren Tobbe Johansson driver upp bollen från sin mittbacksposition och tar sig enda in i straffområdet och efter ett väggspel med bodin så trycker han in bollen i nättaket i 57 minuten. Han verkar tända till liten extra mot sina förra lag och när det vankas derby då han även gjorde mål i första mötet. Vi lyckas hålla undan efter en superräddning av Damir i andra halvlek och vinner Derbyt med 1-0 och tar två vinster av två möjliga i seriespelet av Lerkil. Kungsbacka IF - Kungsbacka City FC 0-1 Vårsäsongens sista match skulle bli på bortaplan på vår egen hemmarena när det var dags för årets sista derby för vår del på Tingbersvallen. En vinst här och andra platsen skulle vara våran inför sommaruppehållet och man såg redan från start att vi var mer påkopplade än matchen innan. Det är vi som börjar matchen bäst och skapar flera halvchanser och hörnor som vi inte lyckas förvalta. KIF är som alltid farliga i omställningarna med deras duktiga forwards men idag var vår backlinje och framförallt Damir tryggheten själv. Strax innan halvtidspaus i minut 35 får vi en hörna som Hysén levererar perfekt mot den bottre stolpen där Nico dyker upp och trycker in 0-1 som också blir halvtidsresultatet. Känslan i andra halvlek är att vi har bud på fler mål än att KIF skall kvittera och vi gör en bra match i 90 minuter där vi får till presspelet och intensiteten som vi vill. Vi vinner även detta derby med en 1-0 seger och plockar även 6 poäng av KIF i år. Vi avslutar på bästa möjliga sätt med två segrar och två raka nollor vilket bäddar för en rolig höstsäsong. Nu tar vi sommaruppehåll och startar upp igen med match mot IF Norvalla lördagen den 6 Augusti på Tingbergsvallen. Ha en fin sommar så ses vi på vallen i Augusti. #cityfamiljen Alet Raissa 🔥🔥🔥 Nico 🔥🔥 Melker 🔥 Lerkil Damir 🔥🔥🔥 Tobbe J 🔥🔥 Raissa 🔥 KIF Melker 🔥🔥🔥 Tobbe J 🔥🔥 Damir 🔥 A-lag Herrar 8 jul 2022 0kommentarer
  • Kungsbacka city - Fjärås 0-2

En otroligt rolig match på förhand, mycket publik, fin plan, spännande läge i tabellen. City startade piggt och hade matchen precis där vi ville ha den. Skapade lägen framåt, och låg helt rätt i positioner. Då hände de som man absolut inte vill ha i ett viktigt derby. I min 17 får Robin får rött kort i en frilägesutvisning. Själva kortet är de inte så mycket att snacka om, men för matchens skull så är de oerhört tråkigt. Fjärås får grym energi i laget av detta och de tar bara 4 min innan dom gör sitt första mål. Efter målet så lägger sig frustrationen hos City och vi kommer in i matchen igen. Fjärås har mycket boll, som är ganska självklart, men City kommer upp och skapar bra chanser för kvittering. 0-1 står sig fram till halvlek. Andra halvlek ser ut som första slutade. Fjärås har mycket boll och skapar en del lägen, men de gör även City. Tyvärr är de inte City som kvitterar utan Fjärås som gör 0-2. En tilltrasslad situation som startar med ett inlägg där Frick i målet ska ha en frispark då han blir dragen i armen. Trots detta, får han bort bollen en bit, men fjärås spelare forslar in den mot mål igen. Där står en Fjärås spelare någon meter från stolpen i väldigt misstänkt offside läge (ser inte detta själv) som till slut får in bollen i målet. Jag pratar med domaren efter matchen som även han tycker de är offside, men 68: årige linjemannen står fast vid sitt beslut och målet är ett faktum. Även efter 0-2 har vi fina lägen att göra mål men de vill sig inte. Nästa match är redan på onsdag borta mot Alet, vi får ladda om batterierna och gasa på helt enkelt. Finns inget annat att göra. En bra krigarinsats från hela laget, som jobbar hårt trots en man mindre i större delen av matchen. 🔥🔥🔥 Nico 🔥🔥 Frick 🔥 Olli //Ahlgren A-lag Herrar 18 jun 2022 0kommentarer
  • Kungsbacka City- Derome 3-1

De blev seger mot Derome och vi ligger fortfarande tvåa i tabellen! 👊👊 1-0 gjorde Tobbe Hysen på ett fint vollyskott framspelad av Malm efter 13 minuter. Resten av första halvlek är de böljande spel där både City och Derome kommer till halvchanser. City skapar mer och farligare lägen än Derome men ställningen står sig till pause. I andra halvlek händer de inte så mycket fram till 56 minuten då Derome kvitterar från ingenstans. Ett skott precis utanför straffområdet som sitter vid stolpen. Efter kvitteringen blir de mer fart på City igen och bara 3 minuter senare kommer ytterligare ett vackert mål från City där Nico trycker upp den i krysset med fel fot framspelad av Hysen. City fortsätter skapa och 3-1 gör Malm i 72 minuten men den klassisk tåpaj framspelad av Hysen som gör sitt tredje poäng för dagen. City spelar av matchen på ett bra sätt och 3 pinnar på kontot är konstaterat. En stark insats från City som hittat tillbaka på vinnarspåret igen. Många i City gör en finfin insats. Dom som får lite extra beröm är Hysen med sina 3 poäng för dagen. Innermittfältarna Nico och Olli gör en mycket bra insats centralt i planen. Hela backlinjen gör en utmärkt insats, mittbackarna Robin och Tobbe J är i princip felfria! Bra jobbat alla!! 🔥🔥🔥 Tobbe J 🔥🔥 Olli 🔥Hysèn A-lag Herrar 10 jun 2022 0kommentarer
  • IF Leikin - Kungsbacka City FC 1-4 (1-3)

Det var på pappret en av de svårare bortamatcherna i serien när vi ställdes mot IF Leikin som likt vi är i kvartsfinal i DM och har tagit ett par vinster senaste matcherna i serien. Det hela börjar med en bilbrand på motorvägen på vägen ner som gör att vi eventuellt får flytta fram matchen, men vi lyckas upptäcka detta i tid och tar en innerväg ner i höjd med Skrea som gör att vi ändå lyckas komma fram i hyffad tid till match. Sedan förlusten mot Galtabäck som satte sina spår så kände vi alla att det var dags för en vinst igen efter några mindre bra matcher resultatmässigt. Vi har en tydlig plan hur vi vill starta matchen och vi börjar första 10 minuterna bra och får tryck högt upp på Leikins planhalva. Men de har individuellt skickliga spelare och i just minut 10 så får de en omställning på deras vänsterkant där de kommer förbi och lyckas pricka in bollen till deras nummer 9 som alldeles för enkelt får vända upp i straffområdet när vi har tre backar på rätt sida och sorkrulla in 1-0.. Inte alls rättvist men återigen så släpper vi ett billigt mål och får jobba i underläge. Men det var en helt annan glöd i gubbarna idag och vi visar stark moral och tror på att vi kommer vända matchen. I minut 26 kommer Lukas förbi på vänsterkanten och prickar in bollen till Oliver som distinkt trycker in bollen i mål till 1-1. Sex minuter senare är det Bodin som för dagen också blir matchen spelare som får på en häxpipa när han lossar bössan strax utanför straffområdet och trycker in bollen otagbart till 2-1. Sista kvarten vill vi bara lugna ner det och gå in i paus med ledning men Robin aka Pirlo vill ha mer och sätter dit 3-1 i minut 41 efter en fin kantfrispark som seglar hela vägen in i mål. Riktigt fin moral och inställning att vi lyckas vända matchen och ändå kunna andas ut lite i paus, det har vi inte varit bortskämda med de senaste matcherna. Vi startar andra halvlek på bästa sätt när Phille trycker in 4-1 i minut 55 och två minuter senare åker deras nummer 22 ut efter sitt andra gula kort och här är känslan att det skall mycket till att vi inte åker hem med 3 pinnar från Halmstad. Med lite mer skärpa hade vi kunnat få in ett par bollar till men vi lyckas spela av matchen och hålla i boll och vinner välförtjänt. En viktigt seger som tar oss upp på andra platsen i serien efter omgång 8 då även de flesta andra resultat gick med oss denna omgång. Nu laddar vi om rejält då vi ställs inför vår största match i historien när vi välkomnar Falkenbergs FF till tingbergsvallen på måndag i kvartsfinal i DM. Så sent som för 2 år sedan spelade laget i allsvenskan och vi hoppas på mycket publik så ska vi försöka ge dom en jävla match. Hoppas vi ses på nationaldagen klockan 16.00, vi kommer behöva ert stöd! 🔥🔥🔥 Bodin 🔥🔥 Tobbe 🔥 Johan A-lag Herrar 4 jun 2022 0kommentarer
  • Kungsbacka City FC - IF Centern 1-1

Omgång 7 slutar med delad pott när vi tog emot IF Centern i torsdags. Vi börjar matchen bäst och gör 1-0 efter en kvart genom Linus Bodin efter en fin boll från Tobbe i backlinjen. Tyvärr lyckas vi inte hålla ledning speciellt länge och kvitteringen kommer efter en hörna i minut 26. Vi har sedan flera lägen där vi kan avgöra matchen i andra halvlek men lyckas inte få in bollen i mål. Ny match mot Leikin på fredag och det är dags att hoppa på vinnarspåret igen. 🔥🔥🔥 Phille 🔥🔥 Tobbe 🔥 Melker A-lag Herrar 30 maj 2022 0kommentarer
  • Kungsbacka City FC - IF Böljan 2-2 (1-1)

Vi tog emot Böljan i lördags hemma på vallen som på förhand är toppfavoriter i serien. Första minutrarna så börjar böljan bäst och kommer runt lite väl enkelt på kanterna och skapar några halvchanser. Men efter 10 minuter så får vi mer kontroll och kommer upp i press mer på deras mittfällt och känslan är att vi ändå skapar farligheter och har många hörnor som vi inte förvaltar. Med lite mer skärpa så skall vi sätta dit en av alla hörnor i första halvlek. 1-0 målet skulle komma av Phille när han får upp farten på högerkanten och tar sig förbi ett par motståndare in i straffområdet och trycker bollen i bortre. Bara någon minut senare så kommer Böljan runt på högerkanten och slår ett för långt inlägg som går över alla spelare men domaren lyckas hitta en straff då han tyckte att Sakko stänger forwarden.. Den är diskutabel och böljan sätter 1-1 minuten efter vårt ledningsmål som känns lite surt. I andra halvlek så har böljan mer boll och vi ger dom mer tid på våran planhalva att rulla boll, vi har möjligheter till flera omställningar om bara den sista passningen har mer skärpa. 1-2 målet kommer i den 63 minuten när böljan kommer runt på kanten och slår ett inlägg som tobbe skall brösta ner till Johan men det blir miss i kommunikationen och vi gör ett självmål. Böljan har mycket boll efter detta men vi har lägen till att sätta dit 2-2 ett par gånger, bland annat en boll som dansar på mållinjen. I minut 76 så får vi våran straff som också denna är diskutabel där ett inlägg tar på handen på en böljan försvarare. Raissa sätter säkert dit 2-2 med kvarten kvar. Vi får med oss 1 poäng mot ett bra Böljan och delar nu serieledningen med dessa efter 10 inspelade poäng på 5 matcher. Det är tråkigt att vi bjuder på ett mål och inte lyckas ha ledningen i paus efter en bra första halvlek men sätt till hela matchen så är resultatet ändå rättvist. Vi får slipa på lite detaljer i veckan och åker sedan till Galtabäck för möte mot dessa på bortaplan på torsdag. 🔥🔥🔥 Phille 🔥🔥 Robin 🔥 Olli A-lag Herrar 16 maj 2022 0kommentarer